Wijkloket Brunssum-West verhuist naar Emmastaete

Vanaf maandag 21 oktober 2013 is het wijkloket in Brunssum-West gehuisvest in Zorgcentrum Emmastaete aan de Akerstraat-Noord. Het wijkloket is er voor mensen die een beroep doen op een Wmo-voorziening. Het loket is op werkdagen geopend van 10-12 uur in de ochtend.
 
Het wijkloket in Brunssum-West was in het afgelopen jaar gevestigd in het Barbarahoes. Omdat de gemeenten in de nabije toekomst nieuwe taken krijgen op zorggebied, en daarmee ook nieuwe doelgroepen, worden er hogere eisen gesteld aan de toegankelijkheid voor en de privacy van klanten. Om dit beter te waarborgen, is gekozen voor een loket in zorgcentrum Emmastaete. Daar gaat op maandag 21 oktober het nieuwe wijkloket open.
 
Het wijkloket bevindt zich op de begane grond van zorgcentrum Emmastaete, nabij de hoofdingang aan de Akerstraat-Noord 63/05. Het loket is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10-12 uur. Telefonisch is het loket gedurende die tijden bereikbaar via tel. 06 387 64 934.
 
Wmo in de wijken
De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) regelt hulp en ondersteuning aan mensen met een beperking, zodat ze zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Die hulp bestaat bijvoorbeeld uit een scootmobiel, hulp in de huishouding, en ondersteuning van de mantelzorger.
 
De gemeente Brunssum heeft drie wijkloketten voor deze Wmo-zorg. Met deze loketten geeft de gemeente verdere invulling aan de eigen regierol bij het organiseren van zorg en welzijn op wijk- en buurtniveau.
De wijkloketten zijn gevestigd op de volgende adressen:
– Brunssum-Noord: wijksteunpunt Distelenveld, Henri Dunantstraat 519.
– Brunssum-West: Emmastaete, Akerstraat-Noord 63/05 (vanaf 21 oktober)
– Brunssum-Centrum: gemeentewinkel, Lindeplein 1
 
De wijkloketten zijn van maandag tot en met vrijdag open tijdens inloopspreekuren, van 10 tot 12 uur. Buiten deze tijden zijn de loketten telefonisch bereikbaar via (045) 527 85 55, op ma-do van 08.30 tot 17 uur, en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.