Voorbereidende werkzaamheden gestart voor het plan doorsteek centrum Brunssum

Afgelopen week is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van de 1e fase van het plan Doorsteek Centrum in Brunssum. Om deze fase te realiseren is het nodig het bouwterrein bouwrijp te maken. Daarom is de woning aan het Koutenveld 6 gesloopt. 

Bij het plan “Doorsteek Centrum”, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie uit het Transformatiefonds (Provincie Limburg en Parkstad Limburg), vormt een voetgangerstracé/ promenade een nieuwe doorsteek tussen de Schiffelerstraat en de Kerkstraat. 

Dit plan wordt in fasen gerealiseerd. De eerste bouwactiviteiten zijn gericht op realisatie van fase 1a en fase 1b. Fase 1a bestaat uit het realiseren van nieuwe winkelruimte (Albert Heijn),  appartementen en een stallingsgarage aan het Koutenveld. Tijdens deze fase is de bestaande AH-winkel gewoon open en bereikbaar. Als fase 1a gerealiseerd is, verhuist de AH naar het nieuwe pand aan het Koutenveld en wordt het oude pand afgebroken. 

Hierna start fase 1b, waarbij op de plek van de bestaande AH nieuwe winkel- c.q. commerciële ruimten gerealiseerd worden, met daarboven appartementen. Als laatste wordt het plein aangelegd ter hoogte van de aansluiting van de Schiffelerstraat op het Koutenveld.  

Volgens verwachting gaat in het 2de kwartaal van 2016 de schop de grond in voor de realisatie van fase 1a. De planning is fase 1a en 1b volledig gerealiseerd te hebben eind 2018. 

Gedurende de realisatie van fase 1a en 1b kan aan de zijde van de AH niet meer worden geparkeerd. Parkeren kan op de overige aangewezen parkeergebieden in en nabij het centrum: het Koutenveld en het Alsdorfplein. 

Vlnr: Carlo Külter (Bouwontwikkeling Jongen), wethouder Haico Offermans en Harry van Dijck (Weller) voor de sloopwerkzaamheden aan Koutenveld 6, de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het plan doorsteek centrum.

Foto: Emile Verhijden.