Reactie op Stemmingmakerij (Artikel van een onafhankelijke burger/anonieme inzender).

Beste lezers,
Ik heb voorgaand stuk gelezen en begrijp het onbestemde gevoel van deze burger. Zelf zijn wij 2 jaar geleden in Brunssum komen wonen en sinds een aantal maanden volgen wij de lokale politiek actief. Oorzaak? De wekelijkse – lang niet altijd positief gekleurde –  artikelen van de heer Palmen in de Consumentenwijzer. Ze prikkelen. Maar: de heer Palmen lokt wel uit dat je zelf wilt zien en horen wat er nu eigenlijk gebeurt. Dat is dan weer wel positief.
 
Het is daarentegen weer jammer dat andersdenkenden nauwelijks of geen podium krijgen in dit blaadje. Dit weten wij uit eigen ervaring. De consumentenwijzer wekt daarmee de schijn slechts een spreekbuis te zijn voor de partij BBB/Lijst Palmen. (Iets wat mij vanuit commercieel oogpunt een slechte zaak lijkt: hoeveel potentiele adverteerders haken hierdoor af?)
 
Wat ik me wel afvraag: We kunnen mopperen op de slimheid van BBB/lijst Palmen om dit blaadje te gebruiken voor de ventilatie van persoonlijke en/of partijpolitieke standpunten; maar waar blijven de andere politieke partijen? Waar zijn de publicaties, al dan niet in gezamenlijk overleg, om partijpolitieke standpunten en neutrale politieke processen uit te leggen aan onze inwoners? Al dan niet gesponsord door een andere drukkerij en/of door andere organisaties? Al dan niet wekelijks uitgebracht?
 
Er zijn echter belangrijker dingen dan het aangeven wat niet bevalt aan bovengenoemde partij en diens schijnbare spreekbuis.
 
Politieke partijen: Maak duidelijker wat andere partijen (zoals Lijst Borger bijvoorbeeld) nu juist  uniek maakt; wat ze onderscheidt. Maak duidelijk wat andere partijen wel te bieden hebben aan de burger. Vanuit een visie over de toekomst van Brunssum en vanuit de eigen kracht en inzet, met aandacht voor de burger. Niet vanuit (subjectieve) meningen en het (ver)oordelen van anderen.
Daar zijn de Brunsummers pas echt mee gediend.
 
Beste onafhankelijke burger/ anonieme inzender: dank voor je interessante artikel. Kom erbij, wordt lid van een politieke partij. Help actief de lokale politiek en daarmee Brunssum nog leuker, mooier, fijner en interessanter te maken om te leven, wonen en werken. Help mee de werkgelegenheid te bevorderen of de voormalige zorgtaken van het Rijk in de gemeente in te voeren. Kum se auch?
 
PS:Anoniem plaatsen hoeft niet, hoor. In een democratie mag je voor je mening uitkomen. Doet dat raadslid waarover je schreef ook.
 
Paul Gieltjes
Brunssum.