Opening Beweegplein in Vijverpark

In het Vijverpark is op maandag 23 september 2013 een beweegplein geopend. Het beweegplein, dat openbaar toegankelijk is, bestaat uit diverse fitnessapparaten die door jong en oud gebruikt kunnen worden. Het plein ligt aan de zijde van de Vijverlaan, ter hoogte van de Tolenhof.
 
Het beweegplein is aangelegd om inwoners van Brunssum te prikkelen om meer buiten te komen en meer te bewegen, en dat in een fraaie, parkachtige omgeving. Het plein ligt tussen verzorgingscentrum Huize Louise en een kinderspeeltuin in, langs een druk wandelpad. Het vormt zo een plek waar jong en oud, klein en groot, wordt uitgenodigd om alleen, of in groepsverband, lekker in beweging kunnen zijn in de natuur en andere mensen kunnen ontmoeten.
 
Oefenen en rusten
Het beweegplein bestaat uit fitnesstoestellen voor diverse spiergroepen. Er is gekozen voor een mix van staan- en zitoefeningen. De fitnesstoestellen staan onder bomen, zodat bij warm weer in de schaduw geoefend kan worden. Ook staan er banken in de tuin, voor rustmogelijkheden en ontmoetingen.
 
Het beweegplein is openbaar en gratis toegankelijk voor iedereen. In de komende maanden zullen medewerkers van de gemeente Brunssum geschoold worden in de omgang met de fitnessapparaten. Daarna zullen zij op vaste tijden gebruikers van het beweegplein begeleiden.
 
Sponsors
Het beweegplein is een initiatief van het wijkteam Brunssum-Centrum. Het initiatief werd mede ondersteund door het Jan Lindersfonds, de Provincie Limburg en de gemeente Brunssum. Andere sponsors zijn Weller, Cicero Zorggroep, HEMA Brunssum, tandartspraktijk Schoffelen, Fijten Gevelverzorging, en Fysio Stofberg.