Herdenking Mijnramp 13 juli 1928

Op Maandag 13 Juli 2015 aanstaande om 15:00 uur herdenken wij met een krans/bloemstuk legging, de verschrikkelijke mijnramp die op die dag 13 Juli 1928 gebeurde op de Stm. Hendrik. Hier lieten 13 koempels doorn een mijngas ontploffing hun leven.

 

Om dit nu te herdenken, word iedereen die dit ter nagedachtenis van Koempels wil, verzoeken om zoveel als mogelijk in mijnkleding hierbij aanwezig te zijn. Het zal een sobere plechtigheid zijn, daar er is afgesproken dit om de 5 jaar groots te vieren.

Er zal door mij de namen van de verongelukte koempels en een gedicht voorgelezen worden. Natuurlijk zijn de familieleden hierbij van harte welkom. Iedereen die wil mag een bloemetje leggen. Samen komst is bij het mijnmuseum, de oude Maria school aan Prins Hendriklaan.

Om 14:45 uur wordt vertrokken over de stoep lopend naar het mijn monument het Schachtwiel. Tevens herdenken wij ook alle omgekomen koempels van zowel boven als ondergronds van de hele wereld. Het bloemstuk werd geschonken door Yarden Brunssum.

Frans Cals.