Er zijn meer koeien die Blaar heten

Als u alles mag geloven wat in kranten, weekblaadjes, op websites en facebook staat, vraagt u zich misschien af: Als elke politicus zoveel bereikt heeft , waarom gaat het dan niet geweldig in Brunssum?

Daar heeft u wel enigszins gelijk in. Ook Lijst Borger houdt u graag op de hoogte wat wij bereikt hebben. Maar: wij vermelden op onze site niet alleen de successen, we benoemen ook wat niet gelukt is.

In het algemeen vertelt iedere partij en elke lijsttrekker u graag over hun successen, waarbij ze hopen dat u tijdens de gemeenteverkiezingen (weer) op hun partij, en liefst hunzelf, gaat stemmen. Vergeten wordt dan vaak wat beloofd is, maar niet waargemaakt.

En in de praktijk komen er nog wat meer oorzaken om de hoek kijken.

We kiezen elke 4 jaar een nieuw gemeentebestuur. Veel van wat in die 4 jaar bereikt is, is gerealiseerd door de coalitie: de politieke partijen die na die gemeenteverkiezingen samen gaan werken. Wat de een, bijvoorbeeld de PvdA, zegt te hebben bereikt is dan wel juist, maar is vaak samen met de andere coalitiepartijen, waaronder bijvoorbeeld Lijst Borger, gerealiseerd.

Ook kan het in werkelijkheid lang duren voordat een plan uitgevoerd is: denk eens aan de buitenring! Soms wordt een plan van de oude coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen uitgevoerd door de nieuwe coalitie. En dat kunnen dan andere partijen zijn.

En de oppositie? Mijn vader zei altijd: van achteren kijk je een koe in de kont. De oppositie (die niet meebestuurt) wijst liever op fouten, vertraging of onverwachte nadelen. En vermeldt graag dat zij het anders zouden doen. Maar ja, van achteren ….

Er wordt dus veel bereikt en er gaat ook wel eens wat mis. Daar is Lijst Borger eerlijk in. En of het resultaat echt altijd het beste of goedkoopste is? Politici zijn ook gewoon maar mensen. Maar wel mensen met een passie: Brunssum. Ze wonen, leven en werken wel in ons Brunssum en proberen het samen mooier, leuker, welvarender en gezonder te maken. Daarom zeggen wij: Samen vooruit!

Fractie Lijst Borger, lijst 6.