Drive-in stembureau Brunssum

Persbericht

Brunssum, 6 januari 2021

___________________________________________________________________________

 

Drie dagen lang stemmen in drive-in stembureau in Brunssum

 

Brunssum krijgt straks, in maart 2021, een drive-in stembureau. Hier kunnen kiesgerechtigden met een auto of ander vervoersmiddel veilig, snel en gemakkelijk een stem uitbrengen. Het stembureau komt te liggen aan de Molenvaart in Brunssum, naast het Milieupark.

 

Het drive-in stembureau wordt opgezet voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 17 maart 2021. Het drive-in stembureau is echter drie dagen lang geopend. Op de verkiezingsdag zelf (woensdag 17 maart), maar ook op de twee voorgaande dagen, maandag 15 en dinsdag 16 maart. Zo wil de gemeente ook het bezoek aan het drive-in stembureau zo veel mogelijk spreiden.

 

Wie het drive-in stembureau bezoekt, kan zittend vanuit of vanaf het eigen vervoersmiddel de stem uitbrengen. Kiesgerechtigden die met bijvoorbeeld een auto komen, moeten er wel rekening mee houden dat er slechts één persoon in die auto aanwezig mag zijn. Vanwege het stemgeheim is het namelijk niet toegestaan dat een stem wordt uitgebracht in bijzijn van anderen.

 

Makkelijk bereikbaar

Het Brunssumse drive-in stembureau is maandag 15, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart 2021 geopend van 07.30 (ochtend) tot 21 uur (avond). Het stembureau is gemakkelijk bereikbaar, onder andere via de nabijgelegen Buitenring.

 

Stemmen in de drive-in in Brunssum is alleen mogelijk voor Brunssumse kiesgerechtigden. Wilt u ook kunnen stemmen in deze drive-in, maar woont u niet in Brunssum? Vraag dan een kiezerspas aan. Daarmee kunt u stemmen in een andere gemeente dan uw eigen gemeente.

___________________________________________________________________________

EINDE PERSBERICHT