Cursus valpreventie voor zelfstandig wonende van 70 jaar en ouder

Mensen van 75 jaar en ouder hebben een verhoogd risico om te vallen. Met een cursus ‘valpreventie’ kan dat risico verkleind worden. De cursus wordt begin 2016 door de gemeente Brunssum aangeboden. Op donderdag 21 januari 2016 om 15:00 uur vindt er in de Brikke Oave een introductiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerden.

In de valpreventiecursus wordt gewerkt aan de balans van de mensen: hoe werk je aan een verbeterde spierkracht en voorkom je verlies van evenwicht. Ook krijgen de deelnemers tijdens de lessen verschillende tips voor thuis en op straat ter voorkoming van het vallen.

De cursus bestaat uit 16 lessen op de donderdagmiddag die in de Brikke Oave worden gehouden. De eerste les vindt plaats op donderdag 11 februari 2016. De kosten voor de gehele cursus bedragen 30 euro per persoon. Er is ook tijd om gezellig samen koffie te drinken.

Introductiebijeenkomst

Op donderdag 21 januari 2016 vindt een introductiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de inhoud van de cursus. Aanwezigen hebben gelegenheid om vragen te stellen over de cursus. De bijeenkomst vindt plaats in de Brikke Oave, Lindeplein 7-8, Brunssum. Aanvang is 15.00 uur, de afsluiting is omstreeks 16.30 uur. Wel svp vooraf even aanmelden voor de introductiebijeenkomst. Dat kan door een e-mail te sturen naar daphne.vinken@brunssum.nl of door te bellen met de gemeente Brunssum, tel (045) 527 84 03.